Sjøgrens syndrom

Jeg er en 70 årig kvinde, der i over 30 år har haft Sjøgrens syndrom. I de sidste 7-8 år har det givet mig tørre øjne, som jeg skulle dryppe mange gange i løbet af en dag. Min øjenlæge foreslog mig, at jeg skulle prøve at tale med Anita Søndergaard med henblik på at få scleral linser.

Den 2. november 2017 var mine linser klar. I begyndelsen tog det lang tid at få linserne både ind og ud. Men nu har jeg haft mine linser i 2 måneder, og jeg kan slet ikke undvære dem. Mine øjne er ikke tørre, når jeg har linserne i. Når jeg tager linserne ud, før jeg skal i seng, bliver øjnene tørre, og jeg må bruge øjendråber.

Jeg sætter linserne ind om morgenen og tager dem først ud om aftenen. I begyndelsen kom der gener, men efterhånden kan jeg mærke, om linserne sidder rigtigt uden luftbobler og med nok væske. nserne ud med det samme, så må jeg prøve igen. Hvis jeg ikke gør det med det samme, bliver mine øjne irriterede. Et par gange har der været et stift øjenhår, der har siddet forkert og virket som et spyd, da det blev fjernet, var det behageligt igen.

I begyndelsen var jeg indimellem ved at tvivle på, om jeg nogensinde fik lært at tage linserne af og på inden for en rimelig tid, men med hjælp fra Anita og hendes tålmodighed er jeg kommet godt igang. Den 22. dec. fik jeg briller, som passer sammen med linserne. Jeg har en bygningsfejl, så jeg kan ikke nøjes med læsebriller. Den værste tid var uden briller, da jeg ikke kan læse uden. Jeg havde lånt et par læsebriller af Anita, men det var virkelig besværligt.

Jeg er meget glad for, at jeg bestemte mig for at sige ja tak til disse linser.

Min hornhinde var beskadiget, så derfor kan det ske, at jeg må tage linserne ud i løbet af dagen, rense dem og sætte dem ind igen, fordi hornhinden afstøder affaldsprodukter, men det er ikke noget, der tager lang tid mere.

Hverken øjenlægen eller Anita har lagt skjul på, at der skulle tålmodighed og vilje til fra min side.


O2 OPTIK
Nørredige 9
DK - 6950 Ringkøbing
+45 2973 0055
CVR no. 34261806
mail: kontakt@o2optik.dk
O2 optik


   

© O2 OPTIK 2016    |    All rights reserved